SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve avlusunun doğu kesiminde ayin yaptı. 

Görüntülenme: 1257 Tarih: 01 Ağustos 2021 05:14
SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

İşgal güçlerinin himayesinde hareket eden Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa’nın içindeki er-Rahme Kapısı bölgesinde dolaştı.
 

İşgal güçlerinin el-Mağaribe Kapısı’ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimcileri korumak için geniş güvenlik önlemleri aldığı kaydedildi.
 

Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaşan Yahudi yerleşimcilerin bir süre sonra es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin düzenledikleri baskını videoya kaydettiklerini ve baskın boyunca birçok fotoğraf çektiklerini söyledi.
 

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında ikiye bölmek isteyen işgal rejimi, bu planını hayata geçirecek zemini oluşturmaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 

İşgal yönetimi Kudüslüleri ve özellikle de Mescid-i Aksa’da nöbet tutan aktivistleri gözaltılar, uzaklaştırma ve para cezaları ile hedef alarak Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin baskınları karşısında savunmasız bırakmayı, yerleşimcilerin kalabalık gruplar halinde düzenlediği baskınları olağan hale getirmeyi hedefliyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar