İSLAMİ CİHAD'TAN ABD'YE KINAMA

Filistin İslami Cihad hareketinin sözcüsü Davud Şahab, ABD'nin Siyonist rejimi silahlandırmasının, bölgesel güvensizliğe ve Tel Aviv tarafından işlenen terörizme bir katkı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1136 Tarih: 01 Ağustos 2021 19:13
İSLAMİ CİHAD'TAN ABD'YE KINAMA

Fars Haber Ajansı'na göre Davud Şahab,  ırkçı İsrail'in şiddet, cinayet ve ırk ayrımcılığına dayalı bir rejim olduğunu, ABD ve Batı'nın bu konuda bu terör rejimini desteklediğini belirtti.

İslami Cihad Hareketi sözcüsü, ABD silahının Siyonist rejim tarafından Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki sivilleri ve çocukları öldürmek için kullanılan bir araç olduğunu kaydetti.

Şahab, Washington'un  silah desteği sağlamaya devam ettiği sürece bölgedeki güvenlik ve istikrarın geri gelmeyeceğini vurguladı. 

Hamas sözcüsü Hazım Kasım da, ABD'nin kararının işgalci rejimi milletimize ve mabetlerimize karşı saldırganlığını sürdürmeye teşvik ettiğini ve Filistinlilere yönelik terör eylemlerine ve topraklarının işgaline katkıda bulunduğunu söyledi. 

Kasım, ABD'nin bu girişimlerinin bölgedeki gerilimleri ve Siyonist rejimin uluslararası yasalara ve kararlara karşı ihlallerini  artırdığını bildirdi. 

Kasım, ABD'nin Siyonist rejimin silah, siyasi ve mali desteğinin ABD'yi Filistin halkına karşı Siyonist saldırganlığın ortağı haline getirdiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cuma günü 3.4 milyar dolar tutarında 18 adet  CH-53K ağır nakliye helikopterini Siyonist rejime satmayı kabul etti.

Parstoday

Yorumlar