GASIP İSRAİL KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

İşgal yönetimi dün Kudüs’ün et-Tur beldesinde Filistinli bir aileyi ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 

Görüntülenme: 1459 Tarih: 30 Temmuz 2021 19:09
GASIP İSRAİL KUDÜSLÜ AİLEYİ EVİNİ KENDİ ELİYLE YIKMAYA ZORLADI

Yıkılan binanın sahiplerinden Suheyb ed-Ducani, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin kendisinden ve kardeşlerinden et-Tur beldesi Hılletu’l-Ayn bölgesinde yer alan ve üç ailenin yaşadığı binayı yıkmalarını istediğini söyledi.
 

Suheyb ed-Ducani, işgal yönetiminin evini yıkması için Pazar gününe kadar mühlet verdiğini, kendi elleriyle yıkmaması halinde işgal belediyesinin evini yıkacağının ve binlerce şikel para cezasına çarptırılacağının söylendiğini bildirdi.
 

Binanın üç daireden oluştuğunu ve toplam genişliğinin 200 metrekare olduğunu ifade eden e-Ducani, dairelerde kendisiyle birlikte iki kardeşinin yaşadığını belirtti.
 

Kudüslüler, işgal belediyesi tarafından yapılacak yıkımlardan sonra yüksek miktarlarda ceza ödememek için hakkında yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar.
 

İşgal yönetimi, topraklarını bırakıp göç etmeye zorlamak istediği Filistinlilere ait evleri ve işyerlerini ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkıyor.
 

İşgal altındaki topraklarda Yahudi yerleşimciler için sürekli yeni konutlar inşa eden işgal yönetimi, nüfus artışı sebebiyle konut sıkıntısı çeken Filistinlilere ise inşaat izni vermiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar