FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Batı Şeria’nın el-Halil vilayetine bağlı Beyt Ummer beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan 20 yaşındaki Şevket Halid Avad isimli gencin dün akşam saatlerinde şehit olduğu açıklandı. 

Görüntülenme: 1160 Tarih: 30 Temmuz 2021 09:02
FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistinli gencin önceki gün beldede işgal güçleri tarafından şehit edilen Muhammed el-Allami isimli çocuğun dün yapılan cenaze töreni sonrasında çıkan çatışmalarda başından ve karnından gerçek mermiyle yaralandığı bildirildi.
 

Yerel kaynaklar, el-Allami’nin cenaze töreninin ardından Beyt Ummer beldesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını, işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin Çarşamba günü Beyt Ummer’in kuzeyinde ekmek ve bazı ihtiyaçlarını satın aldıktan sonra evlerine dönerlerken babasına ait otomobilin içinde yargısız infazla şehit ettiği Muhammed Müeyyid el-Allami dün öğle saatlerinde törenle toprağa verildi.
 

Cenaze törenine katılanlar işgal güçlerinin çocukları ve sivilleri hedef alan cinayetlerini protesto eden sloganlar attı.
 

Bu arada, Beyt Ummer beldesinin sık sık işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldığı ve Filistinli gençlerin cinayetlere misilleme olarak belde çevresindeki askeri kontrol noktalarına ve gözetleme kulesine boru tipi el yapımı bomba attığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar