SUUDİ ARABİSTANLI KADIN JUDOCU ZİLLETE TESLİM OLDU

Tokyo Olimpiyatları’nda Arap ülkeleri sporcuları işgal rejimi sporcularıyla karşılaşmamak için müsabakalardan çekilirken, çekilme çağrılarına kulak tıkayan Suudi Arabistanlı kadın judocu Tehani el-Kahtani İsrailli rakibi karşısında utanç verici ağır bir yenilgi aldı. 

Görüntülenme: 1170 Tarih: 30 Temmuz 2021 10:07
SUUDİ ARABİSTANLI KADIN JUDOCU ZİLLETE TESLİM OLDU

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistanlı sporcuyla İsrailli sporcunun müsabakasını “tarihi anlar” olarak nitelerken, İsrailli kadın judocu el-Kahtani’yi 11-0 mağlup etti.
 

Suudi Arabistanlı kadın judocu, işgal rejiminin tanınması ve spor yoluyla ilişkilerin normalleştirilmesi anlamına geleceği için müsabakadan çekilmesi yönünde yapılan çağrıları dinlemeyerek İsrailli rakibiyle müsabakaya çıktı.
 

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın yandaşları da sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda el-Kahtani’yi İsrailli rakibiyle mindere çıkmaya davet etti.
 

Tokyo Olimpiyatları’na katılan Cezayirli sporcu Fethi Nureyn ve Sudanlı sporcu Muhammed Abdüllatif, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı çıkarak ve Filistin davasına destek amacıyla müsabakalardan çekilmiş ve İsrailli rakipleriyle birlikte mindere çıkmayı reddetmişti.
 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 73 kiloda mücadele eden Cezayirli judocu Nureyn, çekilme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Filistin'in mücadelesi benim mücadelemden daha büyük” demişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar