HAMAS LİDERLERİNİN EVLERİNE BASKIN DÜZENLENDİ

İşgal güçleri, bu sabah Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Ramallah’taki yöneticilerinin evlerine baskın düzenleyip arama yaptı. 

Görüntülenme: 1371 Tarih: 30 Temmuz 2021 01:21
HAMAS LİDERLERİNİN EVLERİNE BASKIN DÜZENLENDİ

Hamas’ın önde gelen isimlerinden Şeyh Hasan Yusuf'un Ramallah yakınlarındaki Beytunya kasabasındaki evine baskın düzenleyen işgal güçleri, yaptığı aramada evin kameralarına el koyup bir miktar parayı da gasp etti.

Çoğu idari hapis uygulamasıyla olmak üzere 23 yılını işgalci İsrail zindanlarında geçiren Şeyh Yusuf, en son yaklaşık 9 aydan fazla bir süre esir tutulduktan sonra 8 Temmuz’da serbest bırakılmıştı.

Ayrıca yine Hamas liderlerinden Şeyh Cemal et-Tavil’in el-Bire’nin Ummu’l-Şerait mahallesindeki evine baskın düzenleyen işgal güçleri ile mahalledeki onlarca Filistinli genç arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Halen tutukluluğu devam eden Şeyh Cemal et-Tavil, en son 2 Haziran 2021 tarihinde işgal güçleri tarafından evine yapılan baskın esnasında gözaltına alınmıştı. Gazeteci olan kızı Büşra ise 9 Kasım 2020 tarihinde beri işgalci İsrail zindanlarında tutulmaya devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar