ABBAS YÖNETİMİ BASIN HÜRRİYETİNE KARŞI

Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’daki özgür seslere uyguladığı ambargoyu aralıksız sürdürürken, Filistinli aktivistlere ve basın kurumlarına da baskı yapmaktan geri durmuyor. 

Görüntülenme: 1099 Tarih: 29 Temmuz 2021 08:47
ABBAS YÖNETİMİ BASIN HÜRRİYETİNE KARŞI

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Filistin Parlamentosu'ndaki grubu Değişim ve Islah'ın üyesi Tulkerem milletvekili ve eski Bayındırlık Bakanlı Abdurrahman Zeydan, Filistin Yönetimi’ndeki sorumluların, kusurlarını ve yolsuzluklarını ortaya çıkaran her türlü özgür sesten rahatsız olduklarının kamuoyuna açık hale geldiğini vurguladı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas hükümetine bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri ve Filistin Genel İstihbarat Servisi’nden çok sayıda güvenlik görevlisinin, işgal altındaki Batı Şeria’da alıkoyduğu siyasi aktivist Nizar Benat’ı katlettiğini hatırlatan Zeydan, dili ve kaleminden başka silahı olmayan basın mensuplarının uğradığı hak ihlallerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

J-Media Haber Ajansı'nın el-Bire'deki ofisinin sebepsiz yere kapatıldığını ve müdürü gazeteci Ala er-Rimavi’nin soruşturma merkezine çağrıldığını aktaran Zeydan, bir kez daha seslerin kesildiği ve ifade özgürlüğünün kısıtlandığına tanık olduklarını ifade etti.

Açıklamada, hukukun ve yasaların, hakların sahiplerine ulaşmasını sağlayan araçlar olduğu, tüm insanların kanunlar nezdinde eşit haklarının bulunduğu ve yargı erkinin hukuki süreçleri tarafsız şekilde yönetmesi gerektiği kaydedilerek, ifade özgürlüğü ihlallerinin bir an önce son bulması çağrısı yapıldı.

Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçleri, dün akşam J-Media Haber Ajansı'nın el-Bire'deki ofisini kapatıp çalışanların içeri girmesini engelledi.

Ajans müdürü gazeteci Ala er-Rimavi, bu sabah itibarıyla Filistin yönetiminin bu kararlarını protesto etmek için açlık grevini başlattığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar