SİYONİST GÜÇLER ULUSLARARASI ÇOCUKLARI KORUMA HAREKETİNİN BİNASINA BASKIN DÜZENLEDİ

Uluslararası kanunları ve tüm insani normları çiğnemeye devam eden işgalci İsrail güvenlik güçleri, Uluslararası Çocukları Koruma Hareketi'nin (Defense for Children International) Filistin şubesinin Batı Şeria'nın Ramallah kentine bağlı el-Bire kasabasında bulunan binasına baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1213 Tarih: 29 Temmuz 2021 22:35
SİYONİST GÜÇLER ULUSLARARASI ÇOCUKLARI KORUMA HAREKETİNİN BİNASINA BASKIN DÜZENLEDİ

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin, söz konusu binaya ani baskın düzenlediğini, ana kapısını kökünden söktüğünü, çalışanların özel eşyalarına zarar verdiğini ve kuruma ait bilgisayarlara el koyduğunu aktardı.

Uluslararası Çocukları Koruma Hareketi, konu hakkında yaptığı basın açıklamasında, İsrail güçlerinin baskınını sert bir dille kınarken, İsrail rejiminin, insan hakları alanında çalışmalar yürüten yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarını kasıtlı hedef aldığını vurguladı.

Baskın meselesinin yakın takipçisi olacağını ve ilgili makamlara gerekli başvuruları yapacağını belirten hareket, Filistinli çocukları savunma ve davalarını tüm yerel, bölgesel ve uluslararası arenalarda savunma misyonunu sürdüreceğinin altını çizdi.

Terörist İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın El-Halil kentine bağlı Beyt Ummer beldesinde 12 yaşındaki Muhammed el-Allami’yi şehit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Filistinli çocuklara karşı savaş suçu işleyen Tel Aviv yönetiminin yargılanması için çağrıda bulunuldu.

Filistinli yerel kaynaklarda yer alan bilgilere göre, adı geçen hareket, daha önce de birçok defa aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin başını çektiği örgütlerin saldırılarına maruz kaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar