GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YIKIMA DEVAM EDİYOR

İsrail işgal güçleri, bu sabah işgal altındaki Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde yıkım ve buldozer operasyonu başlattı. 

Görüntülenme: 1454 Tarih: 28 Temmuz 2021 12:20
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YIKIMA DEVAM EDİYOR

Kudüs’teki yerel kaynaklar, işgal güçlerinin askeri buldozerler eşliğinde Kudüs'te birçok bölgeyi bastığını ve birçok dükkan, otopark ve hayvan çiftliğini yerle bir etmeye başladığını bildirdi.

Filistinli kaynaklar 1967'den bu yana Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 2 binden fazla ev ve yapının çeşitli bahanelerle İsrail güçleri tarafından yıkıldığını kaydediyor.

Filistinlilerin ev yapmak için belediyeden izin almalarının neredeyse imkânsız olduğu Kudüs’te, Filistinlilere ait 20 bin ev "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle İsrail tarafından yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Halkı yıldırma ve şehri Yahudileştirme politikalarının parçası olarak belediye ekipleri zaman zaman bu evleri yıkıyor ve yıkım masraflarını da Filistinlilere ödetiyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Enformasyon Ofisi’nin raporuna göre, işgal güçleri Haziran ayında Batı Şeria’da 3373 ihlal gerçekleştirdi.

Ayrıca söz konusu raporda, işgal güçlerinin 24 evi yıktığı ve onlarca eve yıkılacağına dair tebligat gönderdiği, Mayıs ayında ise sadece 3 ev yıktığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar