SADA SOCİAL'DEN FACEBOOK'A TEPKİ

Filistinli gençlerin, İsrail makamları ve işgal güçleri tarafından hak ihlallerine maruz kalan sosyal medya kullanıcılarının haklarını savunmak amacıyla kurduğu Sada Social isimli merkez, popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen Facebook uygulamasının, Filistin'le ilgili içeriklere savaş açmasına sert tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 1224 Tarih: 27 Temmuz 2021 23:23
SADA SOCİAL'DEN FACEBOOK'A TEPKİ

Merkez tarafından yapılan açıklamada, İsrail yanlısı politikalar yürüten Facebook uygulamasının, Filistin arenasında büyük önem arz eden haber ajansları başta olmak üzere Filistin merkezli paylaşımlar yapan birçok sayfaya kısıtlama getirdiği ve erişimlerini engellediğine dair şikayetlerin günbegün arttığına dikkat çekildi.

Filistinli araştırmacılar, Gazze Şeridi, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı destekleyici yayınların sosyal medya platformlarınca engellenmesini, işgalci İsrail’in yoğun baskılarının doğal sonucu olarak değerlendiriyor. Ayrıca Filistinli aktivistlere ait hesapların da keza İsrail'in uyguladığı baskı sonucu kapatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Facebook gibi mecralarda, bir taraftan İsrail rejiminin işlediği insanlık suçlarını örtbas etmeye yönelik paylaşımların geniş kitlelere ulaştığı diğer taraftan Filistin içeriklerini paylaşan hesapların hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuzca kapatıldığı belirtildi.

Öte yandan Facebook, son günlerde Filistin davasıyla ilgili birçok kelimeyi kullanılması yasak kelimeler kapsamına aldı. Sosyal paylaşım sitesinin bu kararının bazıları on yıldır açık olan, Filistinlilere ait yüzlerce hesabın ve sayfanın cezalandırılmasına ve kapatılmasına yol açacağı kaydedildi.

Sada Social Merkezi, Facebook yönetiminden Filistin konusuna tarafsız gözle bakmasını, dünyadaki diğer insanlar gibi Filistinlilerin de görüşlerini ve düşüncelerini ifade etmek için Facebook’u kullanma haklarının olduğunu göz önünde bulundurmasını istedi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar