NABLUS'TA ÇATIŞMA

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler, dün (26 Temmuz Pazartesi) akşam dini ayinlerini Yusuf Türbesi'nde gerçekleştirme bahanesiyle Nablus kentine baskın düzenlerken, bölgede yoğun çatışmalar çıktı. 

Görüntülenme: 981 Tarih: 27 Temmuz 2021 04:09
NABLUS'TA ÇATIŞMA

Filistin’deki yerel kaynakların ifadelerine göre, işgal güçleri devriyeleri, askeri buldozer eşliğinde Nablus’un doğu bölgesine baskın düzenleyerek Yusuf Türbesi çevresine yayılıp arama çalışmaları başlattı. Duruma tepki gösteren Filistinli direnişçiler ile işgal güçleri arasında arbede yaşandı.

Çatışmaların Amman Caddesi'nde yoğunlaştığı, Filistinli gençlerin işgal güçlerine taş ve molotof kokteyli attığı, işgal güçlerinin de yoğun bir şekilde mermi, göz yaşartıcı bombalar ve ses bombaları kullandığı öğrenildi.

Yahudi yerleşimci çeteleri, 1967’den beridir Yusuf Türbesi’ne baskın ve saldırılar düzenliyor.

Söz konusu türbe, Nablus’un doğusundaki Balata Kampı hizasında yer alıyor. Filistinliler türbenin Yusuf Duveykat isimli salih bir kişiye ait olduğunu söylerken, Yahudiler türbede naaşı Mısır’dan getirilen Hz. Yusuf aleyhisselamın yattığını iddia ediyor.

Filistinliler bunu, işgalci İsrail’in dini mazeretlerle bölgeyi kontrol etmek istemesi olarak görüyorlar.

Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde ayin yapmak için baskın düzenlemesi sebebiyle bölgede sık sık işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar