ŞEHİT MUHAMMED EL FAKİH'E SELAM OLSUN

Bugün, El-Halil kentindeki Otnail yerleşim merkezi yakınında Temmuz 2016'da bir Yahudi yerleşimciyi öldürdüğü gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından düzenlenen operasyonda şehit edilen Muhammed el-Fakih’in şehadetinin beşinci yıldönümü. 

Görüntülenme: 1263 Tarih: 27 Temmuz 2021 17:15
ŞEHİT MUHAMMED EL FAKİH'E SELAM OLSUN

07 Temmuz 1987 tarihinde El-Halil’de Filistinli dindar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Muhammed el-Fakih, ilkokul, ortaokul ve liseyi el-Halil’de okuyup ardından Nablus kentindeki En-Necah Üniversitesi'ne geçti. Ancak iki yıl okuduktan sonra 2006 yılında Filistin direniş grubuna üye olmak suçlamasıyla işgalciler tarafından tutuklanıp çıkarıldığı mahkemede 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ahlaklı, hoşgörülü, sevgi dolu ve şehadete meftun biri olan mücahit el-Fakih, hapisteyken Hamas hareketinin düşüncesini benimseyerek saflarına katılmaya niyet etti. İsrail işgaline karşı verilen direniş mücadelesini enine boyuna inceleyen el-Fakih, 2010'da özgürlüğüne kavuşuncaya kadarki zaman zarfında Kur'an-ı Kerim'i ezberledi.

Özgürlüğüne kavuştuktan sonra El-Halil Üniversitesi Maliye Bölümü eğitimini tamamlayıp Ramallah’ta çalışmaya başlayan el-Fakih, daha sonra evlenip ilk çocuğunun gelişini beklerken şehit oldu.

Kudüs İntifadası'nın patlak vermesi, işgal güçlerinin Filistinlilerin kutsallarına saygısızlık yapması, kadınlarını taciz etmeleri ve masumları insanlarını öldürmeleriyle her gün baskı ve zulmün farklı bir çeşidine tanık olan Muhammed el-Fakih intikam almaya karar verdi. Bunu kendi bildiği yöntemlerle yapacaktı.

İşgal ordusu sözcüsü, Fakih'in, 1 Temmuz 2016’da Otniel Yahudi yerleşkesi yakınlarında 48 yaşındaki aşırı siyonist Haham Michael Mark'ın öldürülmesi eylemini gerçekleştiren hücrenin üyesi olduğunu öne sürmüştü.

27 Temmuz 2016’da el-Fakih'in gizlendiği evi kuşatıp direnişçilerle 7 saat boyunca çatışmaya giren işgal kuvvetleri, söz konusu olaya ilişkin yaptığı açıklamada, evi birkaç füzeyle hedef aldığını ve daha sonra da iş makinalarıyla yıktığını, yıkılan evin enkazı altında el-Fakih'in elinde kalaşnikof ve el bombasıyla bulunduğunu ifade etmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar