HAMAS'TAN SİYONİST İSRAİL'E ATEŞKES UYARISI

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Siyasi Büro Üyesi Husam Bedran, İsrail işgal yönetiminin, varılan ateşkes anlaşmasını kalıcı hale getirme ve Gazze Şeridi’ne uygulanan ambargoyu kaldırma müzakerelerini baltalamama konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 1287 Tarih: 27 Temmuz 2021 14:23
HAMAS'TAN SİYONİST İSRAİL'E ATEŞKES UYARISI

Hamas’ın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, hareketin önde gelen isimlerinden Bedran, “İsrail’de hükümetlerin değişmesi bizi ilgilendirmiyor. Ateşkesin kalıcılığı ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması amacıyla yürütülen müzakereler karşısında tereddüt, isteksizlik veya engelleme girişimlerini hissettiğimiz anda, Gazze'deki grupların da desteğini alarak işgalci İsrail’e baskı yapmak için farklı yollara başvuracağız.” ifadelerini kullandı.

Ateşkes müzakerelerinin sekteye uğramasının temel nedeninin, siyasi deneyime sahip olmayan yeni İsrail hükümetinin göreve gelmesi ve ülkedeki iç krizler olduğunu belirten Bedran, Filistin halkının onurlu ve özgür bir hayat yaşaması için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını vurguladı.

Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün, dava bilincini ve direniş mücadelesini olumsuz yönde etkilediğini aktaran Hamaslı isim, tüm vatandaşları tek çatı altında toplanmaya çağırırken, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) tüm ulusal ve İslami grupları içerecek şekilde yeniden yapılandırılmasının gerekliliğinin altını çizdi.

Açıklamasında Bedran, geçtiğimiz aylarda düzenlenmesi planlanan seçimlerin iptal edildiğini hatırlatırken, seçimlerin Filistinliler için hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar