SİYONİST BASINDAN TARİHİ İTİRAF

İsrail’in Serogim adlı haber sitesi, Hadar Goldin ve Oron Şaul'un dışında iki İsrail askerinin (bir subay ve bir er) daha Gazze Şeridi'nde kaybolduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 1204 Tarih: 27 Temmuz 2021 22:52
SİYONİST BASINDAN TARİHİ İTİRAF

Siyonist yayın organı Serogim'in haberine göre, David Mizrahi ve Üzeyir Afcen adlarındaki 2 İsrailli asker, istihbarat merkezli görevleri gereği gittikleri Gazze Şeridi’nde tutuklanıp vurularak öldürüldü. 

Haberde ayrıca söz konusu askerlerin, Gazze’de gömüldükleri ancak mezarlarının nerede olduğunun bilinmediği belirtildi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde tuttuğunu açıkladığı İsrailli askerler Oron Şaul, Hadar Goldin, Avera Mengistu ve Hişam es-Seyyid’in İsrailli yetkililerce hiç gündeme getirilmediğinden yakınan Siyonist site, bunların dışında iki askerin daha Gazze’de bulunduğunu ve yerlerinin kimse tarafından bilinmediğini ileri sürdü.

Açıklamada, kayıp iki askerin, İsrail'in "Musta'rabin" olarak bilinen sivil giyimli operasyon biriminde görev yaptığı ve direniş gruplarına ait istihbarat toplamakla sorumlu oldukları kaydedildi.

Diğer taraftan Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) silahlı kanadı Kassam Tugayları, işgalci İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği barbar saldırılar sırasında 2'si asker 4 İsraillinin esir alındığını bildirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar