ŞEHİT NİZAR BENAT'IN AİLESİ OĞULLARININ KATİLLERİNİN BULUNMASINI İSTİYOR

Batı Şeria’nın el-Halil kentinde bugün Cuma namazından sonra düzenlenen gösteride muhalif politikacı Nizar Benat’ın dövülerek öldürülmesi olayında adaletin yerini bulması talep edildi. 

Görüntülenme: 1258 Tarih: 24 Temmuz 2021 14:08
ŞEHİT NİZAR BENAT'IN AİLESİ OĞULLARININ KATİLLERİNİN BULUNMASINI İSTİYOR

Nizar Benat’ın arkadaşlarının ve çok sayıda aktivistin katıldığı ve el-Hüseyin Camii önünden başlayan yürüyüşte Filistin Yönetimi’ni ve güvenlik birimlerini suçlayıcı sloganlar atıldı.
 

Üzerinde Nizar Benat’ın resmi bulunan tişörtler giyen çocukların da katıldığı yürüyüşte atılan sloganlarda ayrıca Filistinli muhalif politikacının gözaltındayken dövülerek öldürülmesinin utanç verici olduğu ifade edildi.
 

Nizar Benat’ın evinin önünde dün düzenlenen gösteriye de yüzlerce kişi katılmış ve göstericiler Filistinli muhalif politikacının öldürülmesi olayına karışanların yargılanarak cezalandırılmasını istemişti.
 

Şehit Nizar Benat’ın annesi gösteride yaptığı konuşmada, Filistin halkının kültüründe özgürlük olduğunu ve oğlunu katledenlerin ise düşmana hizmet ettiklerini söyledi.
 

Benat ailesi; Kanada, İngiltere, Fransa, Ürdün ve Lübnan’dan avukatların oluşturduğu bir hukuk heyeti kurulduğunu ve heyetin Batı Şeria’da Filistinli avukat Gandi er-Rab’i tarafından temsil edildiğini açıklamıştı.
 

Nizar Benat’ın kardeşi de Filistin Yönetimi’ne seslenerek, cinayeti itiraf etmesini ve sorumluların yargılanmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar