BEYTA BELDESİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesinde dün işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda iki işgal askerinin yaralandığı bildirildi. 

Görüntülenme: 1150 Tarih: 24 Temmuz 2021 22:29
BEYTA BELDESİNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

İşgal rejimi medya kaynakları, Avitar Yahudi Yerleşkesi yakınlarında onlarca Filistinliyle işgalciler arasında yaşanan şiddetli çatışmalarda iki askerin yaralandığını ifade etti.
 

Nablus’un güneyindeki Beyta ve Usarin beldelerinde dün işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Çatışmalar sırasında Filistinlilerden 320 kişi yaralandı. 21 kişinin gerçek mermiyle ve 68 kişinin plastik mermiyle yaralandığı, 195 kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği, 11 kişide yanıklar oluştuğu, 25 kişinin de kovalamaca sırasında düşerek ya da vücuduna göz yaşartıcı bomba isabet etmesi sonucu yaralandığı kaydedildi.
 

Beyta beldesinde kılınan Cuma namazından sonra Yahudi yerleşimcilerin Subeyh Dağı’ndaki yerleşim faaliyetlerini protesto için düzenlenen gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı.
 

Filistinli gençler ve Beyta belgesi sakinleri, Yahudi yerleşimcilerin Subeyh Dağı’nda yeni bir yerleşke kurmalarına engel olmak amacıyla geceleri işgal askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri tedirgin edecek faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor.
 

Yaklaşık iki aydır günlük olarak sürdürülen faaliyetler sırasında çıkan çatışmalarda 4 kişi şehit oldu ve yüzlerce kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar