SİYONİST REJİM YENİ BİR ZULME DAHA İMZA ATTI

İşgal yönetimi dün Kudüs’ün Silvan beldesi sakinlerinden bir Filistinliye evini üç hafta içinde yıkması gerektiğini tebliğ etti. 

Görüntülenme: 1327 Tarih: 24 Temmuz 2021 23:50
SİYONİST REJİM YENİ BİR ZULME DAHA İMZA ATTI

Kudüslü kaynaklar, işgal yönetiminin Silvan beldesi Aynu’l-Levze Mahallesi’nde yaşayan Muhammed Mahmud Matar’dan evini 21 gün içinde yıkmasını istediğini, yıkım kararı verilen evde Matar’ın eşi ve beş çocuğuyla birlikte yaşadığını söyledi.
 

Silvan beldesinin 5640 dönüm arazi üzerinde kurulu olduğu, beldedeki 12 mahallede 58 bin 500 Kudüslünün yaşadığı, beldede ayrıca 2800 Yahudi yerleşimcinin yaşadığı 78 Yahudi mahallesi bulunduğu ifade edildi.
 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerden gasp edilen topraklar üzerinde sürekli yeni konutlar inşa eden ve yeni yerleşkeler kuran işgal rejimi, Filistinlilerin ev ve işyeri inşa etmelerine ise izin vermiyor.
 

Filistinlileri bıktırarak Kudüs’ten zorla göç ettirmek isteyen işgal yönetimi, Filistinlilerin mevcut evlerini ve iş yerlerini de ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkıyor.
 

İşgal rejiminin Ekim 2017’de planlama ve inşaat yasasında yaptığı değişiklik Filistinlileri hedef alan ırkçı uygulamaların başında geliyor.
 

Filistinlilerin Kudüs’teki varlığı için büyük tehlike teşkil eden yasa değişikliği, işgal yönetimine ruhsatsız inşaat yapan Filistinlileri mahkeme kararı olmadan cezalandırma ve ağır para cezalarına çarptırma, ruhsatsız inşa edilen evleri kısa sürede yıkma imkânı veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar