RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Ramallah’ın Nebi Salih beldesinde dün ikindi saatlerinde yaşanan çatışmalar sırasında yaralanan Filistinli gencin akşama doğru şehit olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 979 Tarih: 24 Temmuz 2021 14:31
RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, 17 yaşındaki Muhammed Munir et-Temimi’nin Ramallah’ın kuzeybatısındaki Nebi Salih beldesinde yaşanan çatışmalarda ağır yaralandığını ve hastaneye kaldırıldıktan birkaç saat sonra hayatını kaybettiğini açıkladı.
 

Yerel kaynaklar, işgal piyadelerinin beldeye baskın düzenlediğini ve gençlerin üzerine ateş açtığını, karnına isabet eden kurşunla ağır yaralanan et-Temimi’nin bir süre sonra şehit olduğunu söyledi.
 

İşgal güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında yaralanan Filistinli gencin dün Selfit’teki Şehit Yasir Arafat Hastanesi’ne kaldırıldığı ve hemen ameliyata alındığı, hastaneye getirildiğinde durumunun ağır olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin neredeyse her gün baskın düzenledikleri Nebi Salih beldesinde işgalciler ve Filistinliler arasında sürekli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
 

Öte yandan, işgal güçleri bu sabah Ramallah’ın kuzeyindeki el-Celzun Kampı’nda bir kişiyi gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin kamp sakinlerinden 29 yaşındaki Muhammed Mervan Şerake’yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve evde arama yaptığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar