CEZAYİRLİ JUDOCU FETHİ NUREYN'DEN ÖRNEK TAVIR

Cezayirli judocu Fethi Nureyn, kura sonucu ilk müsabakasını kazanması halinde İsrailli rakibiyle karşılaşmak zorunda kalacağı gerekçesiyle dün akşam Tokyo Olimpiyatları’ndan çekildiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1180 Tarih: 24 Temmuz 2021 04:58
CEZAYİRLİ JUDOCU FETHİ NUREYN'DEN ÖRNEK TAVIR

Tokyo Olimpiyatları’nda 73 kiloda yarışması beklenen Cezayirli judocu Pazartesi günü Sudanlı rakibi Muhammed Abdurrasül ile karşılaşacaktı.
 

Nureyn, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, ilk rakibini yenmesi halinde İsrailli judocuyla karşılaşmak zorunda kalacağı için olimpiyatlardan çekildiğini söyledi.
 

Cezayirli judocu, “Tokyo Olimpiyatları’na gelebilmek için çok yorulduk. Fakat Filistin davası bütün bu işlerden çok daha büyük. Kararımdan asla vazgeçmeyeceğim” dedi.
 

Filistin davası için en azından böyle bir tavır ortaya koyabildiğini belirten Nureyn, Filistin davasını her şeyin üstünde gördüğünü ve kararının kesin olduğunu ifade etti.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Sami Ebu Zuhri, Cezayirli judocu Fethi Nureyn’in İsrailli rakibiyle müsabakaya çıkmamak için Tokyo Olimpiyatları’ndan çekilmesini takdirle karşıladıklarını söyledi.
 

Ebu Zuhri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nureyn’in bu tavrının Cezayir’in Filistin davası konusundaki asil ve kararlı tavrını yansıttığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar