BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek 8 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1214 Tarih: 23 Temmuz 2021 07:33
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Baskınlar sırasında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.
 

İşgal güçlerinin baskın düzenlediği Nablus’a bağlı Beyta beldesinde yaşanan çatışmalarda bir kişinin plastik mermiyle ağzından yaralandığı ve üç kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, gözaltına alınanların Hüsam Meali, Celal Duveykat ve Hira Hamayil olduğunu, işgal güçlerin evlerinde arama yaptığını söyledi.
 

Cenin vilayetinde de işgal güçlerinin güneydeki Kabatiya beldesine baskın düzenleyerek eski esir Macid Faysal Nezzal’ı gözaltına aldığı ve belde çevresindeki yollara geçici kontrol noktaları kurduğu belirtildi.
 

İşgal güçlerinin bu sabah Batı Şeria’nın Tubas kentinden ve Tamun beldesinden dört kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.
 

Tubas’taki Esir Kulübü Müdürü Kemal Beni Avde, işgal güçlerinin Tubas kenti sakinlerinden 21 yaşındaki eski esir Ahmed Fayiz Ebu’l-Ayide’yi gözaltına aldığını açıkladı.
 

Beni Avde, işgal güçlerinin ayrıca Tamun beldesi sakinlerinden 43 yaşındaki eski esir Murad Süleyman Beni Avde ve 44 yaşındaki eski esir Raik Abdurrahman Bişarat ile Seyyaf Azmi Hüseyin Beni Avde’yi gözaltına aldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar