HAMAS: YUSUF EL HATİB YARGISIZ İNFAZ EDİLDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs’teki el-Meskubiyye Polis Merkezi’nde işgal güçleri tarafından darp edilmesi sonucu şehit olan Filistinli genç Abdu Yusuf el-Hatib et-Temimi’nin yargısız infazından işgal rejiminin sorumlu olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1144 Tarih: 23 Temmuz 2021 00:47
HAMAS: YUSUF EL HATİB YARGISIZ İNFAZ EDİLDİ

Hamas sözcüsü Muhammed Hammade, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, herhangi bir hastalığı bulunmayan Abdu el-Hatib’in polis merkezinde şehit olmasının işgalcilerin Kudüslüleri hedef alan vahşetinin delili olduğunu ifade etti.
 

İşgal rejiminin cinayetlerinin hayatın her alanına yayıldığına işaret eden Hammade, işgalcilerin amacının Filistinlileri Kudüs’ten uzaklaştırmak olduğuna dikkat çekti.
 

Filistin halkından cinayetin üzerinin örtülmesine izin vermemesini ve işgale karşı öfkesini göstermesini isteyen Hammade, şehidin cenazesinde gösteri yaparak Kudüs halkının her türlü vahşete rağmen kenti terk etmeyeceği mesajı verilmesi çağrısında bulundu.
 

Filistinli 43 yaşındaki genç Abdu Yusuf el-Hatib et-Temimi, işgal güçlerince gözaltında tutulduğu Kudüs’teki el-Meskubiye Polis Merkezi’nde önceki akşam şehit oldu.
 

Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti basın danışmanı Hasan Abdurabbih, Şufat Kampı sakinlerinden et-Temimi’nin Kudüs’teki el-Meskubiyye Polis Merkezi’nde gözaltında tutulurken şehit olduğunu söyledi.
 

İşgal güçlerinin et-Temimi’yi Pazar günü trafik suçu sebebiyle gözaltına aldığını açıklayan Abdurabbih, Filistinli gencin ölümünden tamamen işgal yönetiminin ve polis merkezi idaresinin sorumlu olduğunu ifade etti.
 

Filistinli gencin ailesi de et-Temimi’nin polisler tarafından darp edildiğini ve elektroşok cihazıyla işkenceye maruz kaldığını, bu sebeple el-Meskubiyye’de gözaltında tutulduğu hücrede kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini bildirdi.
 

Aile, Filistinli gencin dört çocuk babası olduğunu ve herhangi bir hastalığının bulunmadığını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar