BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Beytlahim’in güneyindeki el-Hıdır beldesinde dün akşam Filistinlilerle işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 1061 Tarih: 22 Temmuz 2021 19:57
BEYTLAHİM'DE ÇATIŞMA

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, çatışmalar beldenin batısındaki “Bakuş” bölgesinde, Dar Musa Mahallesi hizasında ve el-Halil-Kudüs Caddesi üzerinde yoğunlaştı.
 

İşgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığı, Filistinlilerin de işgal güçlerinin baskınına taş atarak karşılık verdiği, çatışmalarda ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edildi.
 

Öte yandan, Yahudi yerleşimciler Kuzey Ağvar’da Filistinli çobanların hayvanlarını Aynu’l-Hulve pınarından sulamalarına izin vermedi.
 

İnsan hakları aktivisti Arif Drağime, Yahudi yerleşimcilerin dün sabah saatlerinden itibaren Filistinli çobanların ineklerini sulamalarını engellediğini ve inekleri taşladığını söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin geçtiğimiz aylarda el koydukları Aynu’l-Hulve bölgesine iki gün önce de birçok ağaç diktikleri belirtildi.
 

Yahudi yerleşimcilerin önceki gece Hamed Tepesi bölgesinde 2016’da kurulan Yahudi yerleşkesine giden yeni bir yol açma çalışması yaptıkları, yaklaşık iki kilometrelik yolun yerleşkeyi Yahudi yerleşimcilerin kullandığı ana yola bağladığı, yolun sağında ve solunda bulunan birçok arazinin de güvenlik gerekçesiyle kullanıma kapatılacağı kaydedildi.
 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar