ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ABBAS YÖNETİMİNE KINAMA

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, özerk Filistin yönetimi ve terör rejimi İsrail arasında güvenlik koordinasyonunun kabul edilemez olduğunu belirterek bu durumu kınadı ve bunun Filistin halkının çıkarlarıyla tezat içerdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1164 Tarih: 18 Temmuz 2021 12:40
ŞEYH İKRİME SABRİ'DEN ABBAS YÖNETİMİNE KINAMA

İRNA'nın Filistin "Safa" haber ajansına dayanarak verdiği habere göre, Şeyh İkrime SAbri, Filistin Yönetimi'nin güvenlik koordinasyonunun Filistin halkının tüm sorunlarının sebebi olduğunu belirterek, bu işbirliğinin kesilmesi için itiraz edilmeli, zira bu Filistin halkına çok zarar veriyor.'' dedi. 

İkrime Sabri, ayrıca Filistin Yönetimi ile Siyonist rejim İsrail arasındaki güvenlik koordinasyonuna son verilmesi çağrısında bulundu.

Şeyh Sabri, "Toplumda siyasi aldatma ve ikiyüzlülükten kaçınılması gerektiğine" dikkat çekerek, "Filistin Yönetimi'nin bu eyleminin Filistin davasına birçok olumsuz etkisi olacaktır." dedi.

Bu arada ırkçı İsrail rejiminin  güneyindeki Ramon Hapishanesi'nde esir tutulan Filistin 1948 İslami Hareketi'nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah, Filistin halkı başta olmak üzere tüm İslam aleminin yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

Avukat Halid Zebarika vasıtasıyla gönderdiği mesajında Şeyh Salah, “Emin olun ki bizlere, toprağımıza, evlerimize, mübarek Kudüs ve Mescidi Aksa'ya, tüm Filistin halkımıza, Arap dünyamıza, İslam ümmetimize ve yeryüzündeki tüm mazlumlara nice hayır ve bereketler gelecek. İyi günlerin bizi beklediğinden hiç şüpheniz olmasın. Zulme karşı Allah'ın yardımı yakındır.” ifadelerini kullandı.

Parstoday

Yorumlar