FİLİSTİN PARLAMENTOSUNDAN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Filistin Parlamentosu, aşırılık yanlısı radikal Yahudi örgütlerinin yarın için Mescidi Aksa'ya baskın düzenleme çağrılarıyla tüm Müslümanları tahrik etmekten ve bundan doğacak sonuçlardan işgalci İsrail’i sorumlu tuttu.  

Görüntülenme: 1292 Tarih: 18 Temmuz 2021 08:07
FİLİSTİN PARLAMENTOSUNDAN MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Filistin Parlamentosu çatısı altında çalışmalar yapan Kudüs ve Mescidi Aksa Komitesi, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Gaspçı Siyonistleri topraklarımızdan kovuncaya kadar Kudüs ve Mescidi Aksa, Yahudi yerleşimcilerin boğazlarını acıtan bir diken olarak kalmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Komite, "Siyonist işgalciler, Mescidi Aksa'yı müdafaa eden Kudüslülere ve murabıtlara (Aksa'da nöbet tutanlara) karşı küstahlıklarını sürdürüyor." dedi.

Aşırılık yanlısı siyonist gruplar, sözde Süleyman Tapınağı’nın yıkılışının yıldönümüne denk geldiğini ileri sürdükleri 18 Temmuz Pazar günü mübarek Mescidi Aksa’ya büyük bir baskın düzenlemeye hazırlanıyor.

İsrail'deki sözde “Egemenlik Hareketi” de aynı gün Kudüs'ün Eski Şehir surları çevresinde yerleşimciler için bir yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.

Tüm Filistinlilere, Zilhicce'nin sekizinci gününde Mescidi Aksa'yı her şekilde savunmak için genel seferberlik çağrısı yapan Kudüs  ve Mescidi Aksa Komitesi, tüm Arap ülkelerinin, İslam ülkelerinin parlamentolarını ve uluslararası meclisleri, Filistin davasını desteklemek için ciddi bir tavır almaya davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar