ÜRDÜN'DEN DİN SAVAŞI UYARISI

Ürdün Kraliyet Kudüs İşleri Komitesi Genel Sekreteri Abdullah Kenan, işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin, İslam’da ve Hristiyanlık inancında kutsal addedilen mekanlara yönelik baskın ve saldırılarını, bütün dünyayı özellikle de bölgeyi sonuçları tahmin edilemeyen istikrarsızlık ve bir dini savaşa sürükleyen sistematik adımlar şeklinde değerlendirdi. 

Görüntülenme: 929 Tarih: 17 Temmuz 2021 09:11
ÜRDÜN'DEN DİN SAVAŞI UYARISI

Ürdün resmi haber ajansı Petra'ya konuşan Kenan, “Tapınak Örgütleri” olarak bilinen ve sayıları 70’i geçen aşırılık yanlısı Yahudi çetelerin, sözde Süleyman Mabedi'nin yıkılışının yıldönümü olarak kabul ettikleri ve "Tişa BeAv" adını verdikleri matem günü münasebetiyle 18 Temmuz'da Mescidi Aksa'ya baskın yapmayı planladıkları konusunda uyarıda bulundu.

Ürdünlü yetkili, radikal Yahudi örgütlerinin söz konusu çağrılarının, inanç ve ibadet özgürlüğünü savunan dünya ülkelerinin ve uluslararası kurumların gözü önünde cereyan etmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını vurguladı.

Açıklamasında Kenan, medeniyetler beşiği olarak bilinen Kudüs şehriyle alakalı tüm sıcak gelişmeleri anbean takip eden Kudüs İşleri Komitesi’nin, fanatik Yahudi örgütlerinin Aksa’ya yönelik provokatif çağrılarını korkunç ve endişe verici olarak karşıladığını belirtti.

Açıklamada, uluslararası insan hakları savunucusu kurum ve kuruluşlara, İsrail işgalini sonlandırmak ve kutsal mekanları hedef alan saldırıları durdurmak için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Siyonist İsrail ordusunun askeri desteğini arkasına alan eli kanlı terörist Yahudi örgütler, Kurban Bayramı'na günler kala İslam aleminin haremlerinden olan Mescidi Aksa'ya baskın hazırlığı yapıyor. 

Öte yandan Filistinli araştırmacılar, fanatik Yahudi yerleşimcilerin, Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarından ve doğacak sonuçlardan İsrail rejiminin sorumlu olduğunun altını çizerek, Arap ve İslam dünyasına Kudüs’e, Mescidi Aksa'ya ve Filistin davasına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Kudüs Yüksek İslam Heyeti ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ise Filistin halkına, ırkçı Yahudilerin olası baskınlarına karşı Mescidi Aksa'da nöbet tutmaları çağrısında bulunulmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar