SİYONİST İSRAİL İLE ABD YENİ BİR ANLAŞMA İMZALADI

Siyonist örgütlere açıkça destek veren ABD ve işgalci İsrail, hava savunma alanındaki çok boyutlu stratejik ve operasyonel işbirliğini modernize etmeyi öngören bir anlaşma imzaladı. 

Görüntülenme: 901 Tarih: 17 Temmuz 2021 23:28
SİYONİST İSRAİL İLE ABD YENİ BİR ANLAŞMA İMZALADI

Söz konusu anlaşma kararı, İsrail rejimi Hava Kuvvetleri yetkililerinin, karşılıklı acil durumlar için hava savunma sistemlerinin iyileştirilmesini tartışmak üzere ABD ordusundaki meslektaşlarıyla yaptığı toplantı sırasında alındı.
Siyonist İsrail ordusu tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Toplantının amacı, tehlikelere karşı İsrail’in ortak şekilde savunulması için işbirliği hazırlığını geliştirmektir.” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, daha önce yaptığı bir açıklamada, girdiği seçimleri kaybetmekle birlikte 12 yıllık iktidarı son bulan Eski İsrail rejimi Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, gelecekte savunma ve güvenliklerinin sağlanması için Demir Kubbe sisteminin yenilenmesine tam destek vereceklerini söylemişti.
Öte yandan işgal basını, sahte İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik son saldırılarında, Demir Kubbe'nin Gazze’deki direnişçilerin uçurduğu insansız hava araçlarının (İHA) ciddi tehditlerine maruz kaldığını açıklamıştı.

parstoday

Yorumlar