WALLA'DAN ÇARPICI İDDİA

İşgal rejiminin haber sitesi Walla, ABD yönetiminin İsrail-Filistin Özel Temsilcisi Hadi Amr’ın, geçen hafta bölgeye yaptığı son ziyarette İsrailli yetkililerle yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını paylaştı. 

Görüntülenme: 923 Tarih: 17 Temmuz 2021 20:58
WALLA'DAN ÇARPICI İDDİA

İsrail istihbaratına yakın haber sitesi Walla, ABD’li Özel Temsilci Amr’ın, Filistin Yönetimi’nin daha önce hiç olmadığı kadar kötü günler geçirdiğini ve derin ekonomik krizlerle boğuştuğunu İsrailli yetkililere aktardığını bildirdi. Ayrıca ABD’li yetkilinin, İsrail makamlarından Filistin Yönetimi’ne yardım etmesini talep ettiği belirtildi.

Geçtiğimiz hafta İsrailli üst düzey yöneticilerle bir araya gelen Amr, Ramallah'ta Filistin Yönetimi yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin çok endişe verici olduğuna dikkat çekerek, “Uzun yıllardır Filistin hükümetini bu kadar kötü durumda görmemiştim.” ifadelerini kullanmıştı.

Amr, ülkedeki kötü ekonomik koşullar ve dinmek bilmeyen iç karmaşalara, Filistin Yönetimi’nin kamusal meşruiyetini kaybetmesinin de eklenmesiyle birlikte tehlikelerin ve istikrarsızlığın bölgeye hâkim olduğunu vurguladı.

Filistin’deki durumları, birinin ateş yakmasını bekleyen kuru bir ormana benzeten Amr, “Filistin Yönetimi’ne maaşları ödeyecek maddi destek sağlanmaması yeni sorunlara yol açabilir.” dedi.

Filistin halkına, onur, güvenlik ve refah içinde yaşamaları için eşit fırsatlar sağlamanın gerekliliğine vurgu yapan Amr, iki devletli bir çözüm için yürütülen çalışmaların önemine işaret etti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar