HAMAS'TAN GASIP İSRAİL'E MESCİDİ AKSA UYARISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal altındaki Kudüs şehrinde provokatif ve saldırgan tutumlar sergileyen İsrail rejimini, direniş gençlerinin sabrını sınamaması konusunda uyardı.  

Görüntülenme: 1074 Tarih: 17 Temmuz 2021 13:40
HAMAS'TAN GASIP İSRAİL'E MESCİDİ AKSA UYARISI

Hamas, Kudüs gençlerini, yaklaşan Kurban Bayramı günlerinde Mescidi Aksa’ya baskın yapma planları yapan Yahudi yerleşimcilere karşı mukaddes mekanları himaye etme çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan Hamas açıklamasında, işgal rejiminin, işgal altında tutulan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde denediği kötü senaryoların bir benzerini Mescidi Aksa’da hayata geçirmeye çalıştığı belirtilerek, İslami mekanları Yahudileştirme planlarına kesinlikle izin verilmeyeceğine vurgu yapıldı.

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin, mübarek bayram günlerinde Müslümanların duygularını tahrik ederek ateşle oynadığına dikkat çeken Hamas, Filistinli Müslümanlara sabır ve mücadele çağrısında bulunurken, Filistin özgürlüğünün her zamankinden daha yakın olduğunu ifade etti. 

Öte yandan Filistinli araştırmacılar, fanatik Yahudi yerleşimcilerin, Mescidi Aksa'ya yönelik baskınlarından ve doğacak sonuçlardan İsrail rejiminin sorumlu olduğunun altını çizerek, Arap ve İslam dünyasına Kudüs’e, Mescidi Aksa'ya ve Filistin davasına sahip çıkma çağrısında bulundu.

Kudüs Yüksek İslam Heyeti ve Kudüs İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ise Filistin halkına, ırkçı Yahudilerin olası baskınlarına karşı Mescidi Aksa'da nöbet tutmaları çağrısında bulunulmuştu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar