SİYONİST İŞGALCİLER TUBAS'IN GÜNEYİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Yüzlerce yerleşimci, bu sabah erken saatlerde, işgal güçlerinin koruması altında Tubas'ın güneyindeki Vadi'l-Fari'a beldesine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 932 Tarih: 17 Temmuz 2021 08:49
SİYONİST İŞGALCİLER TUBAS'IN GÜNEYİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Filistin’deki yerel kaynaklar, yüzlerce Yahudi yerleşimcinin, Vadi'l-Fari'a beldesinin Hafriya bölgesine işgal güçlerinin yoğun koruması altında baskın düzenlediğini ve yüksek müzik sesleri eşliğinde kışkırtıcı dini ayinler yaptıklarını bildirdi.

Yerel kaynaklar, yerleşimcilerin baskında Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı'na bağlı 40 dönüm arazi üzerinde yer alan tarihi mekânlardan biri olan Huza türbesini hedef aldığını açıkladı.

Tarihi Memluk dönemine kadar uzanan söz konusu türbe, iki odadan oluşmakla birlikte her odasında bir mihrap bulunuyor. Ayrıca odalardan birinde iki mezarın bulunduğu ufak bir mağara yer alıyor.

“İçindeki iki mezarda da gömülü eski eser altın veya madeni para olmaması Huza türbesinin İslami bir yapı olduğunun kanıtıdır” değerlendirmesinde bulunan Eski Eserleri Koruma Dairesi, Müslüman toplumların, İslami öğretiler uyarınca ölülerin başka bir diyara göç ettiklerine inandıkları için önceki milletlerin yaptığı gibi ölüleri gömerken yanlarına hiçbir eşya koymadıklarını hatırlattı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar