CEZAYİR'DEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Cezayir Cumhurbaşkanı, Filistin Yönetimi başkanıyla yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesinin İsrail işgalini sona erdirene kadar Filistin'in savunucusu olarak kalacağını ifade etti. 

Görüntülenme: 1275 Tarih: 16 Temmuz 2021 15:36
CEZAYİR'DEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Cezayir Devlet Başkanı Abdülmecid Tebun, yapılan görüşmede şöyle dedi: "Filistin, Cezayir'in siyasi kıblesidir."

El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre, Cezayir Cumhurbaşkanı şu açıklamada bulundu: "Cezayir, işgal sona erip Filistin devleti oluşana kadar Filistin'in savunucusu olacak ve de öyle kalacaktır."

Abdülmecid Tebun, geçtiğimiz günlerde Fransız Le Point gazetesine verdiği bir röportajda, "Her ülke istediğini yapmakta özgürdür; ancak Cezayir, siyonist rejimle ilişkileri asla normalleştirmeyecek ve bir Filistin devleti kurulana kadar bunu asla yapmayacaktır." diye belirtti.

Abdülmecid Tebun'un sözleri, Cezayir hükümetinin siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı olan eski pozisyonunu bir kez daha ortaya koydu. Geçen Şubat ayında Cezayirli bir parlamento heyeti, siyonist bir milletvekilinin katılımı nedeniyle Uluslararası Parlamenterler Meclisi'ni terk etmişti.

Bu ayın başlarında Cezayir milletvekilleri, siyonist rejimle ilişkilerin normalleştirilmesini suç sayan bir yasa tasarısını parlamentoya sundu. Plan, Tel Aviv ile seyahati veya doğrudan veya dolaylı herhangi bir teması yasaklayan maddeler içeriyor.

rasthaber

Yorumlar