ÜRDÜNLÜLER SİYONİST REJİMDEN SU SATIN ALINMASINA KARŞI

Ürdün’de işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı oluşturulan “Harekete Geç” Topluluğu, Ürdün hükümetinin işgal rejiminden su satın alma kararına karşı olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 1261 Tarih: 13 Temmuz 2021 22:33
ÜRDÜNLÜLER SİYONİST REJİMDEN SU SATIN ALINMASINA KARŞI

Konuyla ilgili bir bildiri yayınlayan topluluk, işgal rejiminin geçtiğimiz yıllarda susuz bırakmakla tehdit ederek ve sularını keserek Ürdün’e şantaj yaptığını, Ürdün hükümetinin gaz anlaşmasını iptal ederek karşılık vermek yerine işgal rejiminin Ürdün’den çaldığı suları satın almak istediğini ifade etti.
 

Bildiride, Ürdün hükümetlerinin işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olan halkın görüşüne aldırış etmeden elektrik ve su gibi stratejik alanlarda işgal rejimiyle anlaşmalar yaptığına dikkat çekildi.
 

Ürdün hükümetinin işgal rejiminden su satın alma kararıyla su kıtlığına çözüm olarak milli projelerin hayata geçirileceği sözünü boşa çıkardığı dile getirilen bildiride, kararın ülkenin ve vatandaşlarının çıkarlarına aykırı olduğu belirtildi.
 

Bildiride ayrıca, Ürdün toplumunun büyük çoğunluğunun işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduğu ve hükümetler ne yaparsa yapsın toplumun işgalcilerle normalleşmeyi asla kabul etmeyeceği vurgulandı.
 

Ürdün ve İsrail’in birkaç gün önce imzaladıkları anlaşmaya göre Ürdün’ün İsrail’den satın aldığı suyun yıllık 50 milyon metreküp artırılacağı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar