FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistin Alimleri Birliği, Yahudi yerleşimcilerin 18 Temmuz Pazar günü kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları karşısında uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1321 Tarih: 12 Temmuz 2021 04:48
FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Birlik Başkanı Nesim Yasin dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, murabıtların Ramazan’ın 28’indeki baskın girişimini engellemeleri üzerine heykel cemaatlerinin önümüzdeki günlerde düzenlemeye hazırlandıkları baskını arefe ve bayram günlerine denk getirmemek için Zilhicce hilalini beklediklerini söyledi.
 

Yasin, “Geçen gece hilalin görülmemesi üzerine istedikleri oldu. Mescid-i Aksa’ya düzenleyecekleri baskın 8 Zilhicce’ye denk gelecek” dedi.
 

Fanatik Yahudilerin Süleyman Tapınağı’nın yıkılmasının yıldönümü olduğunu iddia ettikleri tarihte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyerek 28 Ramazan’daki başarısız baskın girişiminin rövanşını almak istediklerini kaydeden Yasin, baskına karşı hazırlı olmak ve engel olma yolları üzerinde düşünmek gerektiğini ifade etti.
 

Mescid-i Aksa’da nöbet tutmanın baskınlara karşı koymak için en yararlı yol olduğuna dikkat çeken Yasin, 8 Zilhicce’de Mescid-i Aksa’da nöbet tutma ve Mescid-i Aksa’yı savunmak için Kudüs’te gerekli hazırlıkları yapma çağrısında bulundu.
 

Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya giderek nöbet tutmalarını isteyen Yasin, ümmetin alimlerini de Filistin halkına destek olmaya ve işgalcilerin komplolarını deşifre etmeye davet etti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar