NABLUS'TA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Nablus’un güneyindeki Kasra ve Beyta beldelerinde dün akşam işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında 51 kişinin yaralandığı ifade edildi. 

Görüntülenme: 1180 Tarih: 11 Temmuz 2021 23:02
NABLUS'TA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Nablus’taki Filistin Kızılayı İlkyardım ve Acil Durumlar Müdürü Ahmed Cibril, Beyta beldesinde 42 kişinin işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ve 7 kişinin kovalamaca sırasında düşerek yaralandığını, Kasra beldesindeki çatışmalarda da 2 kişinin göz yaşartıcı bombalardan çıkan gazdan etkilendiğini söyledi.
 

Beyta beldesinde Filistinli gençlerin geceleri işgal güçlerini rahatsız etmek için başlattıkları faaliyetlerin devam ettiği, Subeyh Dağı’nda kurulu Yahudi yerleşkesinin yakınlarına kadar ulaşmayı başaran gençlerin işgal rejimi bayrağını indirerek yaktıkları bildirildi.
 

Filistinli gençlerin ayrıca Yahudi yerleşkesi çevresinde onlarca otomobil lastiği yaktığı, işgal güçlerinin gençlerin üzerine göz yaşartıcı bomba ve havaya aydınlatma fişekleri attığı, Filistinli gençlerin de işgal güçlerine Cuma akşamı yaşanan çatışmalarda ganimet aldıkları göz yaşartıcı bombaları attıkları kaydedildi.
 

Beyta beldesi sakinleri, işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri geceleri rahatsız ederek Mayıs ayında Subeyh Dağı’na kurdukları yerleşkeyi kaldırmalarını sağlamak için başlattığı faaliyetleri iki aydır sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar