ABBAS GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRİYOR

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin hakim olduğu bölgeler, geçtiğimiz Haziran ayında başta Nizar Benat'ın öldürülmesi olmak üzere pek çok polis ihlaline şahit oldu. O yüzden geçtiğimiz ay Kara Haziran olarak isimlendirildi.  

Görüntülenme: 1411 Tarih: 11 Temmuz 2021 16:04
ABBAS GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRİYOR

Yorumcuların tespitlerine göre Mahmud Abbas'ın Filistin'de parlamento ve başkanlık seçimlerini belirsiz bir tarihe ertelemesine tepkiler sebebiyle Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri baskı ve polis şiddetini artırdı. Bu da ihlallerin artmasına neden oldu. 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Batı Şeria Dairesi'nin hazırladığı Haziran Raporu'na göre, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçleri Haziran ayı içinde vatandaşlara yönelik 405 hak ihlali gerçekleştirdi. Bunların başında ise aktivist siyasi muhalif Nizar Benat'ın öldürülmesi olayı yer alıyor. 

Rapora göre güvenlik organları Haziran ayı içinde siyasi amaçlı 60 tutuklama gerçekleştirdi. 40 kişi sorgulama merkezine çağrıldı. 40 kişiye fiili saldırı ve darp gerçekleştirildi. 30 kişiye yönelik tehditte bulunuldu veya sosyal medya organlarında isimleri teşhir edilerek hedef alındılar. 12 eve ve iş yerine baskın düzenlendi. 117 özgürlük kısıtlaması gerçekleştirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar