FİLİSTİN MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN ZEYDAN'DAN BEYTA DİRENİŞİNE ÖVGÜ

 

Görüntülenme: 1308 Tarih: 11 Temmuz 2021 16:39
FİLİSTİN MİLLETVEKİLİ ABDURRAHMAN ZEYDAN'DAN BEYTA DİRENİŞİNE ÖVGÜ

Filistinli milletvekili Abdurrahman Zeydan, Batı Şeria bölgesinde siyonist işgal rejiminin yahudileştirme planlarına karşı gerçekleştirilen kitlesel eylemlerin ve meydana gelen çatışmaların işgal rejiminin güvenlik organlarının ve Filistin topraklarına iskan edilen yerleşimcilerin boğazını sıktığını dile getirdi. 

Zeydan yaptığı basın açıklamasında söz konusu eylemlerin ve direnişin, işgal rejimini bu konudaki politikasının yönünü değiştirmek zorunda bıraktığını ve bu yüzden bazı yerleşim alanlarını boşaltmak zorunda kaldıklarını vurguladı. 

Zeydan, Batı Şeria'daki çatışma noktalarında sergilenen direniş tarzının önceden denenmiş olanlardan farklı olduğuna dikkat çekerek yeni yöntemlerde, Gazze'deki sınır bölgelerinde gerçekleştirilen kitlesel eylemlerde sergilenen tavırdan ilham alındığını dile getirdi. Zeydan söz konusu yöntemlerin işgal rejiminin güvenlik organlarının ve yerleşimcilerin boğazını sıkma konusunda başarısını ispat ettiğini vurgulayarak, bunun sürdürülmesinin ve başarılı bir şekilde organize edilmesinin devamının uyarıcı nitelik taşıdığına işaret etti. 

Zeydan, Beyta ahalisinin gasp edilen alanlar tamamen boşaltılıncaya ve sahiplerine iade edilinceye kadar mücadelenin sürdürülmesinin ve çatışmaların şiddetini artırmanın zorunlu olduğunun farkında olduğunu belirtti. 

Bir başarının arkasından başka başarıyı getireceğini belirten Zeydan her cuma günü yeni eylemlerle işgalci saldırganların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkıldığını söyledi. 

Zeydan, Beyta beldesi ahalisinin, işgal güçlerini, yerleşim alanı olarak ayrılan bölgeyi tamamen boşaltmaya ve buraları sahiplerine iade etmeye mecbur etmek suretiyle örnek bir başarı gerçekleştireceğini dile getirdi. 

Zeydan direnişçileri de kararlı duruşlarından dolayı tebrik ettiğini dile getirerek; "İşgalcinin yerleşim planlarına karşı göğüs gererek yoğun bir mücadeleyle onları zorlamanız size gurur olarak yeter." dedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar