HAMAS'TAN DİRENİŞİN DEVAM ETMESİNE VURGU

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) yahudi yerleşimine karşı devam eden gösterilerin ve Filistinlilerin siyonist işgal güçleriyle çatışmalarının işgal rejiminin yahudileştirme ve yerleşim planlarını boşa çıkaracağını dile getirdi. 

Görüntülenme: 1312 Tarih: 11 Temmuz 2021 06:36
HAMAS'TAN DİRENİŞİN DEVAM ETMESİNE VURGU

Konu hakkında hareket adına basın açıklaması yapan sözcü Abdüllatif El-Kanu' kitlesel gösterilerin Filistin halkının cesaretini, intifadasının ve işgal rejiminin dayatmalarına karşı başkaldırılarının devam ettiğini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

El-Kanu' açıklamasında aynı zamanda Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinlileri işgal rejiminin ırkçı planlarını ve yerleşim politikasının devam etmesini engellemek için bölgenin mümkün olan bütün noktalarında işgalcilere karşı direnmeye davet etti. 

Hamas açıklamasında aynı zamanda işgale karşı direnen ve başkaldıran bütün direnişçileri ve meydanlara çıkanları selamladı. 

Dün (9 Temmuz Cuma) Beyta, Beytu Decen, Kefer Kaddum, Kusra, Caba', Terkumiya kasabalarında ve daha başka köylerde ve şehirlerde işgal rejiminin yahudileştirme planlarına ve Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planlarına karşı muhtelif gösteriler ve eylemler düzenlendi. Bu gösteriler ve eylemler yer yer işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalara da neden oldu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar