FİLİSTİN'DE ÇATIŞMALAR BU HAFTA DA DEVAM ETTİ

Filistin'de geçtiğimiz bir hafta içinde 82 noktada çatışma meydana geldi. Bir Filistinli şehit olurken, işgalci askerlerden ve yerleşimcilerden de yedi kişi yaralandı.  

Görüntülenme: 1050 Tarih: 10 Temmuz 2021 11:24
FİLİSTİN'DE ÇATIŞMALAR BU HAFTA DA DEVAM ETTİ

Dün yani 9 Temmuz Cuma günü 15 noktada çatışma meydana geldi. Bu çatışmalarda işgalciler Filistinlilerin üzerine ateş ederken, Filistinli direnişçiler de molotof kokteylleriyle karşılık verdiler. Dün yaşanan olaylarda işgalci askerlerden ve onların sivil kanadını oluşturan saldırgan yahudi yerleşimcilerden toplam 5 kişi yaralandı. Meydana gelen çatışmalarda Filistinlilerden 25 kişi gerçek mermiyle, 75 kişi lastik kaplamalı mermiyle yaralanırken onlarca kişi de atılan gaz bombalarından etkilendi. 

Perşembe günü 7 noktada çatışma meydana geldi. Kusra'da meydana gelen çatışmalarda bir işgalci asker yaralandı. Farklı noktalarda meydana gelen çatışmalarda Filistinlilerden 11 kişi lastik kaplamalı mermilerle yaralanırken 26 kişi de biber gazından etkilenerek boğulma tehlikesi yaşadı. 

Çarşamba günü 8 noktada çatışma tespit edildi. Cenin'de meydana gelen çatışmalarda direnişçiler tarafından işgal askerlerine ateş edildi. El-Halil'in Harsa beldesinde, Kudüs'ün Silvan ve Hizma mahallelerinde ve banliyölerinde işgal güçlerine ve yerleşimcilere molotof kokteylleri atıldı. Bunların dışında da muhtelif bölgelerde çatışmalar oldu. 

Salı günü 14 noktada çatışma meydana geldi. Ramallah yakınındaki Kohaf Haşacir yahudi yerleşim merkezi yakınında meydana gelen çatışmalarda bir yerleşimci yaralandı. Kudüs'ün Hizma mahallesinde meydana gelen çatışmalarda işgalcilere molotof kokteylleri ve patlayıcılar atıldı. Ayrıca Silvan başta olmak üzere Kudüs'ün değişik bölgelerinde ve mahallelerinde de çatışmalar oldu. 

Pazartesi günü 10, Pazar ve Cumartesi günleri ise 14'er noktada çatışma meydana geldi. Cumartesi günü Kusra'da meydana gelen çatışmalarda da Muhammed Ferid Hasan adında 21 yaşında bir Filistinli genç şehit oldu.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar