HAMAS'TAN GAZANFER EBU ATVAN'A TEBRİK

Filistinli İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal zindanlarındaki esir Gazanfer Ebu Atvan’ın 65 gün sürdürdüğü açlık grevi direnişi üzerine işgal makamlarının hakkındaki idari tutukluluk zulmünü iptal etmesini, esirin zaferi olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 990 Tarih: 09 Temmuz 2021 16:45
HAMAS'TAN GAZANFER EBU ATVAN'A TEBRİK

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Esir Ebu Atvan’ın zaferi, Filistinli savaşçının en karanlık koşullarda bile işgalcilere iradesini dayatma kudretini bir kez daha kanıtladı.” ifadelerini kullandı.

Siyonist İsrail’in, Filistinli direnişçilerle girdiği savaşlarda hezimetten başka bir şey göremeyeceğini vurgulayan Hamas’ın önde gelen isimlerinden Kasım, “Siyonistlere karşı kazandığı zaferden ötürü Gazanfer Ebu Atvan’ı kutluyoruz.” dedi.

Öte yandan 65 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli esir Gazanfer Ebu Atvan’ın ailesi, esirin, açlık grevi direnişinin zaferle sonuçlandığını ve hakkındaki idari tutukluluk kararının iptal edildiğini duyurdu.

Filistin İslami Direniş Hareketi’ne (Hamas) bağlı Esirler Basın Ofisi’nin Ebu Atvan’ın ailesine dayandırdığı bilgilere göre, 65 günlük açlık grevinin ardından Filistinli esir, önümüzdeki saatlerde serbest bırakılacak. 

Siyonist İsrail zindanlarında esir tutulan Gazanfer Ebu Atvan, işgal makamlarının hakkında verdiği idari tutukluluk zulmü ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için 5 Mayıs'ta açlık grevi başlattığını duyurmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar