AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR EBU ATVAN ZAFER KAZANDI

65 gündür açlık grevini sürdüren Filistinli esir Gazanfer Ebu Atvan’ın ailesi, esirin, açlık grevi direnişinin zaferle sonuçlandığını ve hakkındaki idari tutukluluk kararının iptal edildiğini duyurdu. 

Görüntülenme: 1038 Tarih: 09 Temmuz 2021 08:30
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR EBU ATVAN ZAFER KAZANDI

Filistin İslami Direniş Hareketi’ne (Hamas) bağlı Esirler Basın Ofisi’nin Ebu Atvan’ın ailesine dayandırdığı bilgilere göre, 65 günlük açlık grevinin ardından Filistinli esir, önümüzdeki saatlerde serbest bırakılacak. 

İsrail hapishanesinde 65 gündür açlık grevini sürdüren 28 yaşındaki Filistinli Ebu Atvan şu anda İsrail’in Rehovot kentinde bulunan Kaplan Hastanesi'nde kalıyor.

Siyonist İsrail zindanlarında esir tutulan Gazanfer Ebu Atvan, işgal makamlarının hakkında verdiği idari tutukluluk zulmü ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için 5 Mayıs'ta açlık grevi başlattığını duyurmuştu.

Kesintisiz bir şekilde sürdürdüğü açlık grevinde sağlık durumunun oldukça kötüleşmesine ve dünyadaki muhtelif insan hakları kuruluşlarının yaptığı çağrılara rağmen işgal mahkemeleri Ebu Atvan’ı serbest bırakmayı kabul etmedikleri gibi idari tutukluluk halinin uzatılmayacağına dair güvence vermek de istememişlerdi. Kahraman esir ise "ya özgürlük ya şehadet" diyerek özgür bırakılacağı konusunda kesin güvence verilmediği sürece açlık grevine son vermeyeceğini, ölümü göze aldığını ve direnmeye devam edeceğini açıklamıştı. Ve sonunda işgal rejimine karşı zafer elde etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen işgal güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hâkim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. Filistinliler İsrail'in bu uygulamasını "keyfi tutuklama" olarak isimlendiriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar