GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKMAYA DEVAM EDİYOR

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail güçlerinin 2021'in başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 421'den fazla ev ve yapıyı yıktığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1000 Tarih: 08 Temmuz 2021 22:47
GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKMAYA DEVAM EDİYOR

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgal altındaki Batı Şeria’da devam eden yıkımlar nedeniyle yaklaşık 592 Filistin vatandaşının yerinden edildiğini duyurdu.

Kuzey Ürdün Vadisi'ndeki Humsa Harabeleri bölgesindeki yıkımı kınayan OCHA, söz konusu yıkımların bölge sakinleri için ciddi ekonomik ve sosyal sorunlar doğurduğuna dair uyarıda bulundu. 

İsrail yönetiminin, askeri tatbikatların sürdüğü gerekçesiyle BM, sivil toplum kuruluşları ve üye devlet temsilcilerinin yıkım sırasında bölgeye intikal etmesini engellendiğine dikkat çeken OCHA, temsilcilerin ancak akşama doğru bölgeyi ziyaret edip sakinleriyle görüşebildiğini belirtti.  

Açıklamada, işgal güçlerinin, dün 27 ev, bir ahır ve bir su deposu yıktığı ve bina malzemelerinin yanı sıra oyuncak, bebek maması, giysi, gıda ve temizlik malzemesi dâhil olmak üzere bulabildiği tüm kişisel eşyalara el koyduğu bilgisine yer verildi.

İşgal altındaki Filistin kentlerinde sivillerin özel mülklerine zarar vermenin uluslararası insan haklarına aykırı olduğuna dikkat çeken OCHA, son zamanlarda yıkım politikalarının hız kazanmasının endişe verici olduğunun altını çizdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar