SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF TÜRBESİNE BASKIN YAPTI

İşgal ordusunun yoğun güvenlik önlemleri altında 3 bin ırkçı Yahudi yerleşimci, bu sabah (6 Temmuz Salı) erken saatlerde işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin doğusunda bulunan Yusuf Türbesi'ne baskın yaptı. 

Görüntülenme: 1225 Tarih: 06 Temmuz 2021 00:16
SİYONİST İŞGALCİLER YUSUF TÜRBESİNE BASKIN YAPTI

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, binlerce Yahudi yerleşimci otobüslerle ve işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Yahudilerce kutsal kabul edilen bölgeye baskın düzenledi.

Tanıklar, bölgedeki her türlü rezaletin ana müsebbibi olarak görülen ırkçı Yahudi yerleşimcilerin, işgal güçlerinin himayesinde söz konusu türbeye girdiğini, burada batıl ritüellerini gerçekleştirdiklerini ve provokatif eylemlerde bulunduklarını bildirdi.

Yahudi yerleşimcilerin ayin yapmak amacıyla Yusuf Türbesi bölgesine baskın düzenlemeleri üzerine işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Baskına karşı çıkan Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışma yaşandı. İsrail askerleri yerleşimcilerin baskınını korumak için gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanırken, Filistinli gençler ise yanan lastiklerle sokakları kapatıp işgal güçlerine taş fırlattı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki Balatatu'l-Beled bölgesine baskın düzenlediğini ve söz konusu mekanda ayin yapacak Yahudi yerleşimcileri korumak için bölgeyi Filistinlilerin girişine kapattığını bildirdi.

 Yahudi yerleşimci çeteleri, 1967’den beri Yusuf Türbesi'ne saldırı düzenliyorlar.

“Yusuf Türbesi” Nablus’un doğusundaki Balata Kampı hizasında yer alıyor. Filistinliler türbenin Yusuf Duveykat isimli salih bir kişiye ait olduğunu söylerken, Yahudiler türbede, naaşı Mısır’dan getirilen Hz. Yusuf aleyhisselamın yattığını iddia ediyor.

Filistinliler bunu, işgalci İsrail’in dini mazeretlerle bölgeyi kontrol etmek istemesi olarak görüyorlar.

Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde ayin yapmak için baskın düzenlemesi sebebiyle bölgede sık sık işgalcilerle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanıyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar