FİLİSTİNLİ ESİR GAZANFER EBU ATVAN AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Filistinli esir Gazanfer Ebu Atvan, siyonist işgal rejiminin kendisi hakkında verdiği idari tutukluluk kararını protesto etmek için 63 gün önce başlattığı açlık grevi mücadelesini sürdürüyor. 

Görüntülenme: 1088 Tarih: 06 Temmuz 2021 16:53
FİLİSTİNLİ ESİR GAZANFER EBU ATVAN AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yaklaşık bir hafta önce Ebu Atvan’ın sağlık durumuyla ilgili olarak yayınlanan tıbbi raporlara göre, doktorlar, açlık grevini sürdüren esirin, üç ciddi olasılıkla karşı karşıya olduğunu belirterek, bunların felç, daha sonra tedavisi zor olan kronik bir sağlık sorunu ve en kötüsünün de ani ölüm olduğunu bildirdiler.

Öte yandan Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, 60 günü aşkın süredir açlık grevini sürdüren Filistinli esir Gazanfer Ebu Atvan’ın sağlık durumunun ciddiyeti konusunda uyarıda bulundu.

Heyetin Basın Danışmanı Hasan Abdurabbih, esir Gazanfer'in, halsizlik ve baş ağrısı gibi hastalıkların yanı sıra vücudunda ciddi sıvı kaybı yaşandığını, bunun hayati organlarının işlevlerine zarar verip felç ve sakatlığa yol açabileceği gibi aniden ölümüne de neden olabileceğini açıkladı.

Siyonist İsrail zindanlarında esir tutulan Gazanfer Ebu Atvan, işgal makamlarının hakkında verdiği idari tutukluluk zulmü ve keyfi uygulamalarını protesto etmek için açlık grevi başlattığını duyurmuştu.

Diğer taraftan esirin ailesi, insan hakları savunucusu kurumlara ve uluslararası örgütlere, oğullarının sağlık durumunu öğrenmek için acilen konuya müdahil olmaları çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen işgal güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 6 aya kadar alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hâkim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor. Filistinliler İsrail'in bu uygulamasını "keyfi tutuklama" olarak isimlendiriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar