HAMAS'TAN NATO TATBİKATLARINA KATILAN İSLAM ÜLKELERİNE KINAMA

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), bazı Arap ve İslam ülkelerinin, ABD liderliğindeki NATO askeri tatbikatlarına İsrail’le birlikte katılmasını şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1422 Tarih: 06 Temmuz 2021 20:06
HAMAS'TAN NATO TATBİKATLARINA KATILAN İSLAM ÜLKELERİNE KINAMA

Hamas tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Topraklarımızı işgal eden ve meşru haklarımızı gasp eden Siyonist İsrail’le yan yana askeri tatbikatlara iştirak etmek, gayrimeşru rejimin varlığını ve topraklarımızı işgal etmesini meşrulaştırmakla kalmaz, mukaddes mekanlarımızı Yahudileştirmeye yönelik şeytani planlarına ortak olmak anlamına gelir.” ifadelerine yer verildi.

İşgal rejimiyle askeri ve ekonomik normalleşmenin, bölgede yeni kaosların çıkmasına yol açacağına dikkat çeken Hamas, söz konusu adımların, Filistin halkının haklarını inkar etmesi ve savunmasız insanlara karşı hak ihlallerine devam etmesi için eli kanlı terör devleti İsrail'i cesaretlendirdiğini vurguladı.

İşgal ordusu ile beraber askeri tatbikatlara katılmanın, Filistinlilere ve haklı davalarına ihanet mesajı taşıdığını belirten Hamas, normalleşme yanlısı Arap ülkelerini, derhal tatbikatlardan çekilmeye ve İsrail’i boykot etmeye çağırdı.

Açıklamada, Filistin halkı başta olmak üzere tüm İslam aleminin, İslam ülkelerinin ordularını zulme karşı seferber etmesini dört gözle beklediği aktarıldı.

Diğer taraftan Filistin yerel kaynaklarında, Fas hava kuvvetlerine ait bir askeri nakliye uçağının, 4 Temmuz Pazar günü işgalci İsrail’in Hatzor Hava Üssü’ne indiği belirtildi.

İsrail basınında yer alan bilgilere göre, Fas uçağı, bu ay içinde yapılması planlanan ve birkaç yabancı ülkenin katılacağı bir askeri tatbikat için Hatzor’a geldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar