GASIP İSRAİL'İN SİLVAN PLANI

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (KAN), İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi’nin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Silvan Mahallesi’ndeki Filistinlilerden yasa dışı olduğunu iddia ettiği 100 daireyi boşaltmalarını talep ettiğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1382 Tarih: 06 Temmuz 2021 13:31
GASIP İSRAİL'İN SİLVAN PLANI

KAN’da yer alan bilgilere göre, siyonist Kudüs Belediyesi’nin öncülüğünde Yahudi yerleşimciler için hayata geçirilecek bir proje nedeniyle Silvan Mahallesi’nde ikamet eden çok sayıda Filistinli aile İsrail'in yıkım ve tehcir politikalarına maruz kalıyor.

Öte yandan aşırılık yanlısı Yahudi örgütlerin tahakkümü altında olan Kudüs Belediyesi’nin Başkan Yardımcısı Aryeh King, konu hakkında yaptığı bir açıklamada, “Filistinlilere, kendilerine yeni evler inşa etmeleri için başka bir yere taşınmaları teklif edildi ama bunu reddettiler. Bölgedeki Filistinli sakinler, böyle yaparak kendilerine zarar veriyorlar.” iddiasında bulundu.

Silvan beldesindeki 6 mahalle, İsrail rejiminin fanatik Yahudilerin kullanımına sunulacak yeni yerleşim birimleri inşa etmek için yürüttüğü tehcir politikası tehdidiyle karşı karşıya.

Silvan'ı Savunma Komitesi Başkanı Fahri Ebu Diyab, Safa Ajansı'na daha önce yapmış olduğu bir açıklamada, Silvan beldesinde yıkım ve etnik temizlik tehdidi altında olan 6 mahalle olduğunu, binaların %40'ından fazlasının ruhsatsız inşa edildiği iddiasıyla yıkımla tehdit edildiğini belirtmişti.

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) Kudüs'teki Sözcüsü Muhammed Hammade, İsrail rejiminin, evleri yıkmak ve halkını tehcir etmek amacıyla işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan beldesindeki el-Bustan Mahallesi'ne yönelik gerçekleştirdiği baskın ve saldırıları, kırmızı çizgilerin ihlali ve fay hatlarıyla oynama şeklinde değerlendirdi.

Bölgedeki gelişmeler hakkında yaptığı basın açıklamasında Hammade, işgal makamlarının Silvan halkına dönük politikalarının sonucu tahmin edilemeyen patlamalara gebe olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Diğer taraftan Filistinli uzmanlar, işgalci İsrail’in, İslam aleminin gözbebeği Mescidi Aksa'nın güneyinde yer alması ve çok sayıda Filistinliye ev sahipliği yapması nedeniyle sürekli olarak Silvan Mahallesi’ni hedef alındığına dikkat çekiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar