BATI YAKA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçlerinin dün gece ve bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’da ve Kudüs’te birçok bölgeye baskın düzenlediği ifade edildi. 

Görüntülenme: 1068 Tarih: 04 Temmuz 2021 14:16
BATI YAKA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri, el-Halil kenti sakinlerinden Vatandaş Hakları Bağımsız Heyeti Müdürü Avukat Ferid el-Etraş’ı Beytlahim’in kuzeydoğusundaki el-Konteynır kontrol noktasından geçmek isterken gözaltına aldı.
 

Muhalif aktivist Nizar Benat’ın dövülerek öldürülmesini protesto için dün Ramallah’ta düzenlenen yürüyüşe katılan Avukat el-Etraş’ın gözaltına alındığı sırada evine dönmekte olduğu kaydedildi.
 

Filistinli avukatın kardeşi Firas el-Etraş, işgal güçlerinin Ferid el-Etraş’ın otomobilini gece yarısından sonra saat 01.30’da Beytlahim yakınlarında durdurduğunu ve kardeşini gözaltına alarak götürdüğünü söyledi.
 

Esirler Enformasyon Ofisi de konuyla ilgili açıklamasında, Avukat el-Etraş’ın gözaltına alındıktan sonra sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Hadassah Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi.
 

İşgal güçleri ayrıca el-Halil’in kuzeyindeki Beyt Ummer beldesine baskın düzenleyerek 20 yaşındaki eski esir Bilal Abdurrahman Avad’ı darp ettikten sonra gözaltına aldı ve el-Halil’in Eski Belde semtinde birçok evde arama yaptı.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’te de el-İseviyye beldesine ve Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesinin Vadi Hulve Mahallesi’ne baskın düzenlediği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar