SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

İşgal ordusu dün akşam saatlerinde savaş uçaklarıyla Gazze Şeridi’nin bazı bölgelerine hava saldırıları düzenledi. 

Görüntülenme: 1178 Tarih: 04 Temmuz 2021 15:15
SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE'YE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, işgal ordusu uçakları Gazze kentinin güneyinde ve es-Sudaniyye bölgesinde iki alana füze attı.
 

İşgal ordusu sözcüsü, savaş uçaklarının Hamas’ın savaş araçları ürettiği bir alan ile füze atışı yapılan bir başka alana saldırı düzenlediğini, saldırıların Gazze Şeridi’nden yangın çıkarıcı balon uçurmaya devam edilmesine misilleme olarak gerçekleştirildiğini öne sürdü.
 

İşgal rejimine ait “Kan” televizyonu, dün saldırılardan önce yayınladığı bir haberde, işgal altındaki toprakların kuzeyinde ve Gazze Şeridi sınırına yakın Be’eri Kibbutzu’nda birkaç yerde yangın çıktığını söyledi.
 

Haberde, ülkenin kuzeyinde çalılıklarda çıkan yangında alevlerden yükselen dumanları soluyan beş kişinin hafif şekilde yaralandıkları belirtildi.
 

İşgal rejimi televizyonu ayrıca bölgede bulunan on aracın yandığını ve itfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına alma ve söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
 

Gazze Şeridi’ndeki Filistin direnişi, işgal güçlerinin saldırılarına ve ihlallerine misilleme olarak sınıra yakın bölgelerde kurulu Yahudi yerleşkelerine doğru yangın çıkarıcı balon uçuruyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar