SİYONİST İŞGALCİLERDEN AĞAÇ KATLİAMI

İsrail işgal rejiminin dünyanın dört bir yanından getirerek işgal ettiği Filistin topraklarına yerleştirdiği Yahudi yerleşimcilerden bir grup, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrinin güneyindeki Karyut beldesinde Filistinlilere ait 84 ağacı keserken, tarımsal amaçlı kullanılan su şebekelerine zarar verdi. 

Görüntülenme: 1357 Tarih: 03 Temmuz 2021 07:01
SİYONİST İŞGALCİLERDEN AĞAÇ KATLİAMI

Yerel kaynaklar, aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin söz konusu bölgede Filistinlilere ait 84 incir, üzüm ve badem ağacını kökünden söktüğünü aktardı.
 

Yahudi çetelerin, bölgedeki tarımsal faaliyetlerde kullanılan su şebekeleri ve depolarını tahrip ettiğini kaydeden kaynaklar, yerleşimcilerin bu tür insanlık dışı adımlarıyla, Filistinli vatandaşları topraklarını terk etmeye zorlamayı hedeflediğine dikkat çekti.
 

Ayrıca Yahudi yerleşimcilerin, söz konusu bölgeye yönelik saldırılarını artırdığı, köy sakinlerinin evlerine taşlı baskınlar düzenlediği ve Filistinlilerin özel mülklerine el koyduğu belirtildi.
 

İşgal altındaki Filistin topraklarında ikamet eden Yahudi yerleşimciler, sık sık Batı Şeria'da Filistinli çiftçilerin en önemli geçim kaynağı olan ağaçları kesiyor veya ateşe veriyor.
 

Öte yandan Filistinli yetkililer, tüm ulusal ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına, işgal rejimi ve Yahudi yerleşimcilerin haksız ve hukuksuz uygulamalarına son vermeleri için acil müdahale çağrısında bulunuyor.
 

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.
 

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar