MESCİDİ AKSA HATİBİ ŞEYH SERENDAH'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh Muhammed Serendah, dün irat ettiği Cuma hutbesinde, bir Müslüman'ın kendisi gibi Müslüman kardeşine vurmaya ve hakaret etmeye hakkı olmadığı belirterek, tüm Filistinlilerin kanının bir olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 1348 Tarih: 03 Temmuz 2021 16:13
MESCİDİ AKSA HATİBİ ŞEYH SERENDAH'TAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Siyasi muhalif NizarBenat’ın, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik güçleri tarafından öldürülmesine atıfta bulunan Şeyh Serendah, “Katilleri ezmek Başkan’ın sorumluluğundadır. Saldırganları cezalandırmak şer-i bir görev olmakla beraber vatandaşın devlet sorumluları üzerindeki hakkıdır” ifadelerini kullandı.
 

"Mazlumların kanı bizim için değerlidir ve Filistinlilerin kanının dökülmesini asla kabul etmiyoruz" diyen Mescidi Aksa İmam Hatibi, tüm sorumluluk sahibi yetkilileri, hakkı söylemeye ve doğruları ortaya çıkarmaya davet ederken, Filistinlilerin cebir, şiddet, korkutma ve tehdit gibi gayrimeşru uygulamalara maruz kalmasını reddettiğini söyledi.
 

Öte yandan işgal güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin baskın ve istila girişimlerine karşı Allah yolunda cihadın ve ribatın faziletine değinen Şeyh Muhammed Serendah, Beyta, Silvan ve Şeyh Cerrah Mahallesi başta olmak üzere Filistin topraklarındaki direniş eylemlerine destek çağrısı yaptı.
 

Filistinli bağımsız muhalif Nizar Benat, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri ve Filistin Genel İstihbarat Servisi’nden çok sayıda güvenlik görevlisi tarafından gözaltına alınmasından kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
 

Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik Güçleri’nin öldürdüğü Nizar Benat, mayıs ayında yapılması planlanan ama iptal edilen milletvekili seçimlerinde yarışmak üzere Eski Bakan Nasır el-Kudva ile Filistin direnişinin sembol isimlerinden Mervan el-Bergusi'nin ortak hazırladığı ‘Özgürlük ve Onur’ listesi başkan yardımcısı görevini yürütüyordu.
 

Her fırsatta Filistin halkının çıkarlarına aykırı hareket eden Mahmud Abbas Yönetimi, Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere yaptığı zulümlerden geri durmayarak siyasi görüşleri nedeniyle önemli şahsiyetleri gözaltına alıyor, haklarında keyfi tutuklama kararları veriyor ve kimi zaman daha da ileri giderek muhaliflerini tasfiye ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar