SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ GASP EDİYOR

Dünyanın muhtelif ülkelerinden toplanıp mukaddes topraklara yerleştirilen ırkçı Yahudi yerleşimciler, sahte evrakla mülkiyet iddia ettikleri, Filistinlilere ait evlere İsrail askerleri eşliğinde el koymaya devam ediyor.  

Görüntülenme: 1378 Tarih: 02 Temmuz 2021 10:10
SİYONİST İŞGALCİLER FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ GASP EDİYOR

Gece geç vakitlerde siyonist yerleşimciler işgal altındaki Kudüs'ün Silvan beldesindeki Vadi Hilva Mahallesi’nde bir binaya zorla el koydu.

Vadi Hilva Enformasyon Merkezi, fanatik Yahudi yerleşimcilerin eşlik ettiği onlarca maskeli işgal gücünün, Vadi Hilva Mahallesi’ne baskın düzenlediğini, el-Fahuri Avlusu'nun girişini kamyonla kapatıp Filistinlilerin olay yerine yaklaşmasını engellediklerini ve daha sonra bir binaya el koyduklarını aktardı.

Merkez, işgal edilen söz konusu yapının toplam 160 metrekare alana sahip iki kattan oluştuğunu belirtti.
Bu yerleşim biriminin, Vadi Hilva Mahallesi’nin el-Fahuri Avlusu'nda Yahudilerin ilk yerleri olduğuna dikkat çeken merkez, işgal rejiminin geçtiğimiz çarşamba günü mahallenin girişine güvenlik kameraları yerleştirdiğini belirtti.

Söz konusu evde ikamet eden Filistinli Velid Ahmed ve ailesinin, yerleşimcilerin bölgeye girdiği bilgisinin halka ulaşması üzerine, kıyafet, mobilya ve mutfak eşyaları da dâhil olmak üzere tüm kişisel eşyalarını içeride bırakıp aceleyle evden çıktığını belirten Filistinli kaynaklar, yemeklerin masada kaldığı ve birikmiş bulaşıkları yıkamak için bile zaman olmadığı bilgisini paylaştı.

Eli kanlı terörist Yahudi çeteleri, geçtiğimiz aylarda da İslam aleminin göz bebeği Mescidi Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesinde Filistinlilere ait bazı evlere el koymuştu.

Filistinli araştırmacılar, çok sayıda evin el koyma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, beldedeki Yahudi yerleşimcilerin, bölgede "Davud" adında bir Yahudi kenti kurmak istediğine dikkat çekiyor.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar