ÜRDÜN'DEN SİLVAN UYARISI

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail işgal makamlarının, Doğu Kudüs'ün Silvan beldesinde Filistinlilere ait ev ve dükkanları yıkmasını kınadı. 

Görüntülenme: 1385 Tarih: 30 Haziran 2021 01:18
ÜRDÜN'DEN SİLVAN UYARISI

Bakanlık tarafından konuya dair yapılan açıklamada, işgal rejiminin, söz konusu bölgede uyguladığı yıkım ve tehcir politikalarının kabul edilemez olduğu belirtilerek, bunların, uluslararası hukuk ve sözleşmelerin yanı sıra tüm insani normları ihlal ettiği vurgulandı.

İsrail’in işgal gücü olarak uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmediği gibi yasaları çiğnediğini aktaran Ürdün, Silvan beldesinde gerçekleştirilen yıkımların, geçtiğimiz haftalarda Hamas ve İsrail arasında varılan ateşkesi kalıcı hale getirme amaçlı uluslararası ve bölgesel çabaları baltaladığına dikkat çekti.

İşgal güçlerinin, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi ve Silvan beldesinde hukuksuz ve yasalara aykırı şekilde Filistinlilere yönelik yürüttüğü zorunlu tehcir planı, provokasyon girişimleri ve saldırılarının durdurulması gerektiğini belirten Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail makamlarına, Kudüs'teki yasal ve tarihi statükoya saygı gösterme çağrısı yaptı.

İşgal polisi, dün (29 Haziran Salı) sabah saatlerinde Silvan beldesinin el-Bustan Mahallesi’ne baskın düzenleyerek Nidal er-Recbi’ye ait dükkânı imar izni olmadığı bahanesiyle yıkarken, duruma tepki gösteren Filistinlilere de plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Kaynaklar, işgal güçlerinin, çok sayıda kişiyi yaraladığını aktarmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar